طرز تهیه دسر کدو حلوایی به روش طب سنتی ایرانی

  • 17 آبان 1400
  • (1715 مشاهده)
دسر کدو حلوایی زودهضم

دسر کدوحلوایی، خوراکی زودهضم، انرژی‌زا، مقوی عمومی بدن، مقوی قلب، مغز، کبد و معده است که برای کودکان سن رشد، دانش‌آموزان و دانشجویان مفید بوده و در بانوان باردار و شیرده، خاصیت شیرافزایی دارد. همچنین این دسر، خون‌ساز است و به‌ویژه برای بانوانی که به‌تازگی زایمان‌کرده‌اند یا دوره‌های قاعدگی سخت و خونریزی ماهانه زیاد دارند، بسیارمناسب است. ازسوی‌دیگر دسر کدوحلوایی مقوی جنسی بانوان و آقایان نیز هست.

خواص دسر کدوحلوایی

  • زودهضم
  • انرژی‌زا
  • مقوی عمومی بدن
  • مقوی قلب، مغز، کبد و معده
  • مقوی کودکان سن رشد و دانش‌آموزان و دانشجویان
  • مقوی بانوان باردار و شیرده (شیرافزا)
  • خون‌ساز و مفید برای بانوانی که به‌تازگی زایمان‌کرده یا دوره‌های قاعدگی سخت و خونریزی ماهانه زیاد دارند.
  • مقوی جنسی در بانوان و آقایان

 

پسته، با طبیعت گرم و خشکی که دارد، مقوی معده و کبد است و با خاصیت خونسازی، درکنار کدوحلوایی ترکیب بسیارمفیدی را تشکیل‌می‌دهد.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

 

مواد لازم

  1. کدو‌حلوایی: ۵۰۰گرم، خام
  2. پودر بادام: ۲قاشق‌ مرباخوری، سرپُر
  3. پودر پسته: ۲قاشق‌ مرباخوری، سرپُر
  4. پودر نبات: 2-1قاشق‌غذاخوری
  5. پودر دارچین و پودر هل: نوک قاشق چای‌خوری
  6. روغن حیوانی: ۱قاشق‌ غذاخوری

 

طرز تهیه

کدو حلوایی را بشویید، تخم‌هایش را خارج‌کنید، پوست‌بکنید و قاچ‌کنید. سپس آن را با آبِ خیلی‌کم آب‌پزکرده و با گوشت‌کوب، به‌صورت پوره درآورید. پوره کدو‌حلوایی را درون تابه، روی حرارت ملایم تفت‌دهید و پس‌از ۵دقیقه، پودر بادام، پسته، نبات، هل و دارچین را بیفزایید و ۵دقیقه روی حرارت هم‌بزنید تا خوب مخلوط‌شوند. پس‌از افزودن روغن حیوانی، مواد را ۱۰دقیقه دیگر روی حرارت تفت‌دهید.

  • دقت داشته‌باشید که میزان پودر نبات بستگی به شیرینی کدوحلوایی شما دارد. پس بهتر است مخلوط را کم‌کم بچشید و اگر نیاز بود، نبات بیشتری بیفزایید. همچنین پیمانه مغزها بستگی به ذائقه شما دارد و می‌توانید آن را کم‌وزیاد کنید.
  • می‌توانید به‌جای نبات از شیره انگور نیز بهره‌ببرید که دراین‌صورت طعم متفاوتی را تجربه‌خواهیدکرد.

به کوشش: بانو زینب عباسی

نظرات شما