دسر کدوحلوایی، خوراکی زودهضم، انرژیزا، مقوی عمومی بدن، مقوی قلب، مغز، کبد و معده است که برای کودکان سن رشد، دانشآموزان و دانشجویان مفید بوده و در بانوان باردار و شیرده، خاصیت شیرافزایی دارد. همچنین این دسر، خونساز است و بهویژه برای بانوانی که بهتازگی زایمانکردهاند یا دورههای قاعدگی سخت و خونریزی ماهانه زیاد دارند، بسیارمناسب است. ازسویدیگر دسر کدوحلوایی مقوی جنسی بانوان و آقایان نیز هست.
خواص دسر کدوحلوایی
- زودهضم
- انرژیزا
- مقوی عمومی بدن
- مقوی قلب، مغز، کبد و معده
- مقوی کودکان سن رشد و دانشآموزان و دانشجویان
- مقوی بانوان باردار و شیرده (شیرافزا)
- خونساز و مفید برای بانوانی که بهتازگی زایمانکرده یا دورههای قاعدگی سخت و خونریزی ماهانه زیاد دارند.
- مقوی جنسی در بانوان و آقایان
مواد لازم
- کدوحلوایی: ۵۰۰گرم، خام
- پودر بادام: ۲قاشق مرباخوری، سرپُر
- پودر پسته: ۲قاشق مرباخوری، سرپُر
- پودر نبات: 2-1قاشقغذاخوری
- پودر دارچین و پودر هل: نوک قاشق چایخوری
- روغن حیوانی: ۱قاشق غذاخوری
طرز تهیه
کدو حلوایی را بشویید، تخمهایش را خارجکنید، پوستبکنید و قاچکنید. سپس آن را با آبِ خیلیکم آبپزکرده و با گوشتکوب، بهصورت پوره درآورید. پوره کدوحلوایی را درون تابه، روی حرارت ملایم تفتدهید و پساز ۵دقیقه، پودر بادام، پسته، نبات، هل و دارچین را بیفزایید و ۵دقیقه روی حرارت همبزنید تا خوب مخلوطشوند. پساز افزودن روغن حیوانی، مواد را ۱۰دقیقه دیگر روی حرارت تفتدهید.
- دقت داشتهباشید که میزان پودر نبات بستگی به شیرینی کدوحلوایی شما دارد. پس بهتر است مخلوط را کمکم بچشید و اگر نیاز بود، نبات بیشتری بیفزایید. همچنین پیمانه مغزها بستگی به ذائقه شما دارد و میتوانید آن را کموزیاد کنید.
- میتوانید بهجای نبات از شیره انگور نیز بهرهببرید که دراینصورت طعم متفاوتی را تجربهخواهیدکرد.
به کوشش: بانو زینب عباسی
پسته، با طبیعت گرم و خشکی که دارد، مقوی معده و کبد است و با خاصیت خونسازی، درکنار کدوحلوایی ترکیب بسیارمفیدی را تشکیلمیدهد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی