با آنکه طبیعت چای در درجه دوم گرم و خشک است، مدامنوشیدن آن در زمان مناسب زیانآور نیست: بنابراین افرادی که با نوشیدن چای دچار مشکل میشوند، احتمالاً سوءمزاج، ضعف مزاج یا مشکلات دیگری دارند.
خوردن مستمر سالاد کاهو، گوجه و خیار با هدف لاغرشدن، سبب افزایش رطوبت بدن میشود و به جای لاغرکردن، بیشتر زمینه ابتلا به مشکلات گوارشی، کبدی، رحمی، پوست و مو و... را پدیدمیآورد.
با توجه بهاینکه با سردشدن هوا در فصول سرد سال، دستگاه گوارش انسان قویتر میشود و نیاز بدن به غذا هم افزایشمییابد، بهطورطبیعی انسان بیشتر میخورد. از گذشتههای دور، در سنت ایرانیان نیز، خوردن غذاهای سنگینتری چون آش، هلیم، کلهپاچه و... رسم بودهاست.
بنا بر رأی دانشمندان خردپیشه پزشکی پارسی، برای دستیابی به تندرستی باید به شش اصل بنیادین توجهداشت که در میان آنها بر اهمیت اصول تغذیه تأکید بسیار شدهاست: