لاغری با سالاد از دیدگاه طب سنتی ایرانی

  • 05 آبان 1400
  • (3089 مشاهده)

خوردن مستمر سالاد کاهو، گوجه و خیار با هدف لاغرشدن، سبب افزایش رطوبت بدن می‌شود و به جای لاغرکردن، بیشتر زمینه ابتلا به مشکلات گوارشی، کبدی، رحمی، پوست و مو و... را پدیدمی‌آورد.

بدن انسان و همه موجودات، از ۴ خلط اصلی تشکیل‌شده‌است:

  • خلط صفرا با مزاج گرم‌وخشک
  • خلط بلغم با مزاج سردوتر
  • خلط سودا با مزاج سردوخشک
  • خلط دم با مزاج گرم‌وتر

هریک از اعضای بدن نیز مزاج خاص خود را دارند؛
 مثلاً قلب، گرم‌وخشک است؛ استخوان، سردترین عضو و چربی، مرطوب‌ترین عضو بدن است.‌

دکتر رضایی پور

بسیاری از افراد، برای لاغرشدن، بدون توجه به مزاج خود و لزوم تنظیم فعالیت ورزشی و...، از رژیم‌های کم کالری مانند سالاد یا نوشیدن آب کمک‌می‌گیرند. چنین افرادی، ابتدا وزن‌شان به‌سرعت کم می‌شود، مثلاً در هفته اول ۲ کیلو کم‌می‌کنند ولی خیلی‌زود به جایی می‌رسند که وزن‌شان ثابت‌می‌ماند و تغییری‌نمی‌کند.

  •  مصرف مداوم خیار، کاهو، گوجه‌فرنگی و نظیر این‌ سردی‌ها با چاشنی ترش، موجب کاهش گرمی و افزایش تری بدن می‌شود که این رطوبت، در قالب بافت چربی (با طبیعت سردوتر)، در بدن ذخیره‌می‌شود که خود در درازمدت موجب شکست رژیم، برگشت وزن و چاقی مجدد می‌شود.

 پیروی از رژیم‌های لاغری بدون درنظرگرفتن مزاج و شرایط پایه‌ای بدن، می‌تواند موجب عوارض جدی شود.

متأسفانه امروزه با افراد زیادی مواجه می‌شویم که شاید چربی بدن‌شان کم شده‌باشد ولی دچار آسیب‌هایی در دیگر اعضا هستند:

  • کبد چرب که در بیش‌تر موارد، حاصل افزایش سردی و تری در این عضو حیاتی است.
  • ریزش موی سر
  • مشکلات رحمی
  • بروز چربی‌خون بالا
  • ضعف بدنی و روحی و...

از عوارض مصرف مداوم و زیاد مواد غذایی سرد در رژیم‌های لاغری است.‌

خیلی از این افراد که با رعایت رژیم‌های کم‌کالری و بدون‌توجه به طبیعت بدن و دیگر شرایط جسمی، روحی، سنی، اقلیمی و... اقدام به کاهش‌وزن می‌کنند، پس‌از مدتی چاقی‌شان برمی‌گردد و حتی ممکن است چاق‌تر از گذشته شوند.

نظرات شما