در ویدیویی کوتاه، شربتهای موثر طب سنتی مانند کاسنی، خاکشی، آبلیمو، عناب، سکنجبین و آبجو طبی معرفی میشوند که به پیشگیری و کاهش گرمازدگی در روزهای گرم کمک میکنند.
در بیشتر خانهها همیشه چند نوع شربت خنککننده و رفع عطش وجود دارد که میتوانند در فصل تابستان بهعنوان درمان طبیعی گرمازدگی استفاده شوند. یکی از رایجترین آنها شربت کاسنی است که از عرق کاسنی تهیه میشود و میتواند با شکر، یا همراه با تخم خرفه باشد. همچنین شربت لیمو، شربت نارنج، شربت آبلیمو تازه، شربت آلبالو و شربت عناب از گزینههایی هستند که معمولاً از قبل آماده شده و بهسرعت در آب خنک حل میشوند و برای فرد گرمازده بسیار مفیدند. شربت تمرهندی و شربت زرشک نیز از این دسته نوشیدنیهای خنک و مفید برای کاهش دمای بدن هستند.
طرز تهیه شربت عناب برای رفع گرمازدگی
در اغلب خانهها خاکشی هم پیدا میشود. خاکشی بهتنهایی یا ترکیبشده با آبلیمو، شربت آلبالو یا شربت سکنجبین، یک شربت سنتی بسیار گوارا است که حرارت بدن را بهخوبی پایین میآورد.
شربت تخمریحان یا همان تخم شربتی نیز یکی دیگر از نوشیدنیهای سنتی محبوب است که به کاهش عطش، حرارت و پیشگیری از گرمازدگی کمک میکند.
شربت بیدمشک باگلاب یا بیگلاب، باخاکشی یا بیخاکشی، انواع سکنجبینهایی که مزاج خنک دارند
از دیگر گزینهها میتوان به شربت بیدمشک با یا بدون گلاب و خاکشی اشاره کرد. همچنین انواع سکنجبین خنکمزاج مانند سکنجبین ساده، سکنجبین عنابی و سکنجبین زرشک، نوشیدنیهایی مناسب برای خنککردن بدن هستند. سکنجبین ساده را میتوان بهعنوان نوشیدنی یا به شکل ترکیبی مصرف کرد: همراه هندوانه (فالوده هندوانه-سکنجبین)، همراه خیار رندهشده (فالوده خیار-سکنجبین) یا همراه کاهوی تازه (برگ کاهو با سکنجبین یا فالوده کاهو-سکنجبین).
طرز تهیه سکنجبین پایه برای استفاده در شربت سکنجبین در گرمازدگی
در نهایت، ماءالشعیر طبی یکی از بهترین و سالمترین نوشیدنیها برای گرمای تابستان است که میتوانید آن را در خانه تهیه کرده و در روزهای گرم میل کنید.