سکنجبین چیست و چه خواصی دارد؟

  • 15 مرداد 1401
  • (1312 مشاهده)
طرز تهیه سکنجبین پایه

شربت سکنجبین، به‌ویژه نوع ساده آن، از بهترین شربت‌ها برای همه مزاج‌ها و افراد است.

مواد لازم

سرکه انگوری طبیعی: ۸قاشق غذاخوری
آب: 1لیتر
شکر: ۴۰۰ گرم


طرز تهیه سکنجبین پایه

۴۰۰ گرم شکر را با یک لیتر آب، به‌آرامی بجوشانید تا نیم آن بخار شود. سپس آن را از روی شعله بردارید و ۸قاشق غذاخوری سرکه انگوری طبیعی بیفزایید و بگذارید چند ساعت (مثلا شب تا صبح) بماند. سکنجبین شما آماده است. نوش جان!  

سکنجبین ساده مزاج معتدل مایل به خنک دارد. برای به‌دست‌آوردن سکنجبین با مزاج گرم‌تر می‌توان به‌جای شکر سفید، از شکر قهوه‌ای یا عسل بهره برد.  

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

شربت سکنجبین، به‌خوبی تشنگی را برطرف‌می‌کند و کام و دهان را مرطوب نگه‌می‌دارد.

افراد با مزاج سرد یا درگیر با بیماری‌های ناشی از سردی معده و رحم، در مصرف سکنجبین زیاده‌روی‌نکنند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

این نکته‌های مهم را یادتان باشد: 

  • اگر مزه ترشی در سکنجبین غالب باشد، ممکن‌ است سبب تحریک ریه و سرفه شود. 
  • با افزودن دیگر مفردات، مانند نعنا، عناب، آویشن، عنصل و مانند آنها، انواعی از سکنجبین با خواص دارویی متفاوت به‌دست‌می‌آید که باید حتماً با مشورت پزشک متخصص طب ایرانی مصرف شوند.

 

خوردن شربت سکنجبین در فصل بهار، از تدابیر تندرستی در این فصل است. 

گفته‌می‌شود که جناب بوعلی، تا ۳۰۰ نوع سکنجبین را شرح‌کرده‌اند.


 

 

نظرات شما