شربت سکنجبین، بهویژه نوع ساده آن، از بهترین شربتها برای همه مزاجها و افراد است.
سرکه انگوری طبیعی: ۸قاشق غذاخوری
آب: 1لیتر
شکر: ۴۰۰ گرم
۴۰۰ گرم شکر را با یک لیتر آب، بهآرامی بجوشانید تا نیم آن بخار شود. سپس آن را از روی شعله بردارید و ۸قاشق غذاخوری سرکه انگوری طبیعی بیفزایید و بگذارید چند ساعت (مثلا شب تا صبح) بماند. سکنجبین شما آماده است. نوش جان!
شربت سکنجبین، بهخوبی تشنگی را برطرفمیکند و کام و دهان را مرطوب نگهمیدارد.
خوردن شربت سکنجبین در فصل بهار، از تدابیر تندرستی در این فصل است.
گفتهمیشود که جناب بوعلی، تا ۳۰۰ نوع سکنجبین را شرحکردهاند.
سکنجبین ساده مزاج معتدل مایل به خنک دارد. برای بهدستآوردن سکنجبین با مزاج گرمتر میتوان بهجای شکر سفید، از شکر قهوهای یا عسل بهره برد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی