طرز تهیه دوغ گردو در طب سنتی ایرانی

  • 25 آبان 1401
  • (1232 مشاهده)
دوغ گردو

مزاج این نوشیدنی، مایل‌به گرم است و تخم گشنیز و آب لیمو، آن را به اعتدال نزدیک‌می‌کند.

مواد لازم

  1. مغز گردو خیس‌خورده: ۴عدد
  2. آب: یک‌لیوان
  3. لیموترش تازه: ۱عدد متوسط
  4. پودر پونه، نعنا، تخم گشنیز و گل محمدی: ۱قاشق غذاخوری
  5. سماق: ۱قاشق چای‌خوری
  6. نمک: به میزان دلخواه

طرز تهیه

همه مواد را باهم، در مخلوط‌کن خوب مخلوط‌کنید تا یکدست شود. آب لیموترش را به اندازه دلخواه به آن بیفزایید و خنک بنوشید.

در تهیه این نوشیدنی دلچسب، از ماست و دوغ معمول استفاده‌نشده ولی کاملاً مزه دوغ تهیه‌شده از ماست را دارد.

اگر از آب‌لیمو استفاده‌کنید، دوغ ترش خواهیدداشت و درغیراین‌صورت، دوغ شیرین.

در صورت غلیظ‌بودن، هنگام نوشیدن، کمی آب خنک به آن بیفزایید.
به کوشش: بانو زینب عباسی

اگر دوغ رقیق بود، سردمزاج‌ها می‌توانند کمی پودر جوانه گندم، و گرم‌مزاج‌ها پودر جوانه جوی دوسر را هم به این ترکیب مقوی و خوش‌مزه بیفزایند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

نظرات شما