مزاج این نوشیدنی، مایلبه گرم است و تخم گشنیز و آب لیمو، آن را به اعتدال نزدیکمیکند.
همه مواد را باهم، در مخلوطکن خوب مخلوطکنید تا یکدست شود. آب لیموترش را به اندازه دلخواه به آن بیفزایید و خنک بنوشید.
در تهیه این نوشیدنی دلچسب، از ماست و دوغ معمول استفادهنشده ولی کاملاً مزه دوغ تهیهشده از ماست را دارد.
اگر از آبلیمو استفادهکنید، دوغ ترش خواهیدداشت و درغیراینصورت، دوغ شیرین.
در صورت غلیظبودن، هنگام نوشیدن، کمی آب خنک به آن بیفزایید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
اگر دوغ رقیق بود، سردمزاجها میتوانند کمی پودر جوانه گندم، و گرممزاجها پودر جوانه جوی دوسر را هم به این ترکیب مقوی و خوشمزه بیفزایند.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی