نقش گردو در سلامتی از دیدگاه طب سنتی ایرانی

  • 02 آبان 1400
  • (1341 مشاهده)
گردو از دیدگاه طب سنتی

گردوی تازه، خون‌ساز و مقوی مغز، معده و کبد است.

  • مصرف گردو در فصول سرد، بسیار مناسب است و باعث تأمین حرارت کافی برای بدن می‌شود. با مصرف متعادل گردو، درون بدن گرم شده و همه اعضای داخلی به‌ویژه کلیه‌ها، از گزند سرما در امان می‌مانند.
  • گردو تحلیل‌برنده رطوبات ناسالم بدن، به‌ویژه در مغز و معده است.
  • مغز گردو از مواد غذایی مناسب برای درمان حمله بواسیر و هم‌چنین جلوگیری از بازگشت آن است.
  • زیاده‌روی در مصرف گردو موجب جوش صورت، ورم لوزه‌ها و زخم دهان، و احتمالاً تشدید برخی سردردها می‌شود.
  • مزاج گردو، گرم و خشک است ولی رطوبت اضافه‌ای دارد که به آن، رطوبت فضلیه می‌گویند.
  • مصرف گردو برای افراد مسن بسیارخوب است و در پیشگیری و بهبود آلزایمر مؤثر است. جوشانده گردو در شیر هم به رفع یبوست سالمندان کمک‌می‌کند.
  • مصرف گردو با انجیر، پادزهر بسیاری از سموم دانسته‌شده، پس می‌تواند برای دفع سموم غذایی و آب‌وهوا و... مورد توجه باشد.
  • مصرف گردو در فصول سرد، بسیار مناسب است و باعث تأمین حرارت کافی برای بدن می‌شود. با مصرف متعادل گردو، درون بدن گرم شده و همه اعضای داخلی به‌ویژه کلیه‌ها، از گزند سرما در امان می‌مانند.
  • گردو باعث کاهش اثر قرص لووتیروکسین سدیم (داروی کم‌کاری تیروئید) می‌شود، و لازم است بین مصرف آنها دست‌کم 2 ساعت فاصله باشد.

مصرف زیاد گردو برای گرم‌مزاجان، به‌ویژه در فصول و جاهای گرم، مضر است.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

گردو از دیدگاه طب سنتی

نظرات شما