طبیعت ماش، سردوتر است و جزو حبوبات خوب است که مواد خوبی از گواریدن آن، برای بدن پدیدمیآید. ماش و ترکیبات آن، بهویژه برای فصول گرم سال، خوراکهای خوبی هستند.
مناسب برای: 3-2 نفر
برنج را بشویید و حدود ۳۰ دقیقه در آب بخیسانید. ماش را با 3-2 پیمانه آب، روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود. ازآنجاییکه آبی که ماش در آن میپزد، دارای خواص فراوانی از ماش است، آن را پیمانهکنید و کناربگذارید. خوب است برنج ماشپلو را کتهکنید، بنابراین بهازای هر ۱ پیمانه برنج، ۱ پیمانه آب درنظربگیرید.
با توجه به ۳ پیمانه برنج، باید آب ماش و آبی که برنج را در آن خیساندهاید نیز ۳ پیمانه باشد؛ آن را روی برنج بریزید و زیر دیگ را روشنکنید.
نمک بدون ید، ماش، شوید و روغنحیوانی را درون دیگ بریزید و اجازهدهید تا دیگ برنج بجوشد و آب آن تمامشود.
پس از اتمام آب برنج، درِ دیگ را بگذارید و روی حرارت کم، ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا ماشپلوی شما دمبکشد.
به کوشش: بانو زینب عباسی
همراهی شبت یا شِوید با برنج و ماش، سردیافزایی آنها را اصلاحمیکند. خوردن خرما بههمراه ماشپلو، خوب و قابلتوصیه است.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی