طرز تهیه ماش پلو به روش طب سنتی ایرانی

  • 17 مرداد 1401
  • (1109 مشاهده)
ماش پلو

طبیعت ماش، سردوتر است و جزو حبوبات خوب است که مواد خوبی از گواریدن آن، برای بدن پدیدمی‌آید. ماش و ترکیبات آن، به‌ویژه برای فصول گرم سال، خوراک‌های خوبی هستند.

مواد لازم

  • برنج: ۳ پیمانه
  • ماش: ۱ پیمانه
  • شوید تازه یا خشک: به‌میزان لازم
  • نمک بدون ید: حدود ۱ قاشق‌غذاخوری سرخالی
  • روغن حیوانی: 4-3 قاشق غذاخوری

مناسب برای: 3-2 نفر

طرز تهیه

برنج را بشویید و حدود ۳۰ دقیقه در آب بخیسانید. ماش را با 3-2 پیمانه آب، روی حرارت بگذارید تا نیم‌پز شود. از‌آنجایی‌که آبی که ماش در آن می‌پزد، دارای خواص فراوانی از ماش است، آن را پیمانه‌کنید و کناربگذارید. خوب است برنج ماش‌پلو را کته‌کنید، بنابراین به‌ازای هر ۱ پیمانه برنج، ۱ پیمانه آب درنظربگیرید. 

با توجه به ۳ پیمانه برنج، باید آب ماش و آبی که برنج را در آن خیسانده‌اید نیز ۳ پیمانه باشد؛ آن را روی برنج بریزید و زیر دیگ را روشن‌کنید.

نمک بدون ید، ماش، شوید و روغن‌حیوانی را درون دیگ بریزید و اجازه‌دهید تا دیگ برنج بجوشد و آب آن تمام‌شود.

  • در مدت جوشیدن، نمک غذا را امتحان‌کنید و یکی‌دوبار با کفگیر هم‌بزنید تا همه مواد پلو به‌خوبی با هم ترکیب‌شود. 

پس از اتمام آب برنج، درِ دیگ را بگذارید و روی حرارت کم، ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا ماش‌پلوی شما دم‌بکشد. 

  • می‌توانید این غذا را به‌تنهایی یا همراه کمی مرغ، گوشت یا خرما نوش‌جان کنید.

به کوشش: بانو زینب عباسی

 

همراهی شبت یا شِوید با برنج و ماش، سردی‌افزایی آنها را اصلاح‌می‌کند. خوردن خرما به‌همراه ماش‌پلو، خوب و قابل‌توصیه است.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

  • شویدماش‌پلو غذای خوبی برای دوران شیردهی است.
نظرات شما