Hospital diet for COVID-19, an acute respiratory infectious disease: An evidence-based Protocol of a Clinical Trial
مطالعه در ۳ فاز طراحیشد.
فاز اول: از منابع طب ایرانی همه بیماریهایی که با یافتههای بالینی کووید ۱۹ منطبق بود استخراجشد.
فاز دوم: گیاهان دارویی و غذاهای در دسترس و قابلاستفاده در بیمارستان استخراج و دستهبندی شد.
فاز سوم: مستندسازی جدید این اقلام دارویی و غذایی انجامشد.
علائم و نشانههای بیماری عفونی- تنفسی ناشیاز COVID-19 را میتوان در زمینه ذاتالریه دستهبندیکرد که عمدتاً با ذاتالریه مطابقت دارد. براساس معیارهای توصیفشده، برخیاز مواد مغذی و مواد دارویی برای عفونت حاد تنفسی معرفیشدهاند که شامل: به، عسل، گلسرخ، انار، سیر، گزنه، گشنیز و ... میباشد.
اکثر مفردات معرفیشده در این مطالعه در مقالات دارای شواهد هستند که ازجمله آن میتوان به اثرات ضدسرفه، خواص ضدویروسی، ضدباکتری، ضدالتهابی، آنتیاکسیدان، تعدیلکننده سیستم ایمنی و... اشارهکرد. یک پروتکل رژیم غذایی بیمارستانی برای بیماران مبتلا به سندرم تنفسی- عفونی ناشیاز کووید ۱۹ در این مطالعه معرفیشدهاست.
نویسندگان: Masoud Moslemifard, Narges Gorji, Reza Ghadimi,Mohammad Kamalinejad,Hoda Shirafkan, SeyyedAli Mozaffarpur
منبع: مجله Caspian Journal of Internal Medicine (ESCI (ISI), Scopus, PubMed, Embase)
سال انتشار : 2020