پتانسیل غذاهای کاربردی (فانکشنال) ضدسرفه سنتی ایرانی برای درمان کووید- ۱۹

  • 06 بهمن 1401
  • (507 مشاهده)

Potentials of Antitussive Traditional Persian Functional Foods for COVID-19 Therapy

نویسندگان: Ghazaleh Mosleh, Parmis Badr, Meysam Zarei and AbdolAli Mohagheghzadeh 
منبع: مجله Frontiers in Pharmacology (If: 5.988 - ISI, Scopus, PubMed, Embase, DOAJ)
سال انتشار : 2021

چکیده مقاله

روش انجام:

برای آشکارسازی پتانسیل TPM از نظر FF‌های ضد سرفه، فارماکوپه سنتی فارسی «قرابادین صالحی» با استفاده از کلیدواژه‌های «سعال» و «سرفه» جستجوشد. همچنین، جستجوی MEDLINE، PubMed Central، Google Scholar و Science Direct برای متون مربوطه منتشرشده از ابتدا تا مارس 2021 انجام‌شد. ترکیبی از عبارات جستجو شامل «سرفه، ضد سرفه، آنتی اکسیدان، ضد التهاب، ضد ویروس، COVID-19، موکولیتیک، خلط‌آور، و تنظیم‌کننده مخاط» نیز استفاده‌شد. مکانیسم اثر بالقوه در عفونت SARS-CoV-2 مورد بحث قرار‌گرفت.

خلاصه نتایج:

غذاهای کاربردی (Functional foods: FFs) می‌توانند اثرات هم درمانی و محافظتی در برابر عفونت COVID-19 داشته‌باشند. طب سنتی ایرانی (TPM)، یکی‌از امن‌ترین و محبوب‌ترین مکاتب درمانی در طول تاریخ است که نامزدهای بالقوه FF را برای مدیریت چنین بیماری همه‌گیر جهانی توصیه‌کرده‌است. در این مطالعه دوازده غذای کاربردی در TPM ازجمله لعوق، مرباها، سویق، سوپ و شربت پیداشد. نتیجه‌گیری غذاهای کاربردی ممکن است اثرات روانشناختی مثبتی همراه با اثرات دارویی و خواص تغذیه‌ای خود داشته‌باشند. همچنین می‌توانند ناراحتی‌های تنفسی مداوم را پس‌از بهبودی از کووید ۱۹ مدیریت‌نمایند.

 لینک مقاله

 

نظرات شما
مطالب مرتبط