تاسکباب به غذایی از مخلوط گوشت و چندنوع ترهبار گفتهمیشود که بدون آب یا با کمی آب، با حرارت ملایم پختهمیشود و باید پساز پخت، آب زیادی نداشتهباشد و بهروغنبیفتد.
مناسب برای: ۳-۴ نفر
پوست همه مواد را جداکنید و هریک را به اندازه دلخواه برشدهید یا حلقهحلقه کنید.
سیر و پیاز را بههمراه گوشت و روغن، در قابلمه بریزید و پساز سبکشدن پیاز، فلفل و زردچوبه را بیافزایید و پساز کمی تفت، یکلایه هویج و یکلایه به، درون قابلمه بچینید و روی هرلایه کمی نمک و گرد لیمو یا غوره بپاشید. چوب دارچین را نیز در کنار قابلمه قراردهید. یکلیوان آب را با زعفران دمکرده مخلوطکنید و روی همه مواد بریزید و درِ قابلمه را ببندید و با شعلهپخشکن روی حرارت ملایم بگذارید تا 3-2ساعت خوب بپزد. در یکساعت پایانی پخت، سیبمینی، سیب درختی و آلوخورشتی (درصورت تمایل) را بیافزایید و در پایان، رب انار و نمک غذا را اندازهکنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
این غذا، لطیف و زودهضم است و باوجود به و سیب، نشاطآور و مقوی قلب، مغز، کبد و معده است و میتواند در پاییز و زمستان، برای همه افراد، بهویژه کودکان، بانوان باردار و شیرده، سالمندان و افرادی که دوره نقاهت یک بیماری را میگذرانند، غذای بسیارمناسبی باشد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی