بهترین گوشت و میزان مصرف آن در طب سنتی ایرانی

  • 05 آبان 1400
  • (5039 مشاهده)

بهترین گوشت از نظر شباهت به مزاج انسان، گوشت بره، یعنی گوسفند کمتر از شش‌ماه است. درحالی‌که در مورد گاو تنها خوردن شیر آن توصیه شده‌است.

به‌دلیل تنوع آب وهوایی، 27 گونه گوسفند بومی در ایران داریم که برخلاف نژادهای اروپایی و استرالیایی، دنبه دارند که اهمیت زیادی در درمان دارد.
 
گوشت گوسفند:

  •  طبیعت گر‌م‌وتَر دارد، زودهضم و بسیار مُغذّی است و به‌ویژه برای افراد سوداوی مناسب است.
  • تولیدکننده خون خوب، تقویت‌کننده بدن و چاق‌کننده است.
  • منی را افزایش‌می‌دهد و قوای جنسی را تحریک‌می‌کند.

بهترین جای گوسفند از نظر خوراکی، دست و سینه آن، به‌ویژه دست راست است ولی ران چندان مناسب نیست چون ترکیبات دفعی بدن، به داخل ران می‌روند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

گوشت قرمز، پروتئینی به نام میوگلوبین دارد که سرشار از آهن است. همچنین گوشت، علاوه‌بر حدود %15 تا %20 پروتئین و مقداری چربی، غنی از عناصر معدنی چون آهن و فسفر و ویتامین‌های گروه B است.

نکات مهم در مورد مصرف:

  • بهترین میزان مصرف گوشت، هفته‌ای یک‌بار است که البته به مزاج فرد نیز بستگی دارد.
  • توصیه‌می‌کنیم گوشت را تازه بخرید و مدت زیادی در فریزر نگهداری‌نکنید.
  • با فاصله کم از گوشت قرمز، خرما نخورید، چون هر دو سودازا هستند.
  • خوردن کاهو با گوشت قرمز (حتی همبرگر) ممنوع است چون باعث تولید مقدار زیادی نیتروزآمین می‌شود که نوعی ترکیب پروتئینی سمّی است و باید دفع شود.
نظرات شما