درمان اختلال بویایی و چشایی ناشی از کرونا با تدابیر طب سنتی ایرانی

  • 30 آبان 1400
  • (1716 مشاهده)

برای کمک‌به بهبود اختلال بویایی و چشایی، دکتر ناصر رضایی‌پور از منظر طب ایرانی تدابیر زیر را به شما توصیه‌می‌کند:

در جهت کمک‌به رفع اختلال بویایی:

  •  بخور با نعنا یا اسانس نعنا یا بابونه، روزی دو تا سه بار
  •  استشمام عمیق اسانس نعنا (مِنتول یا منتا) یا مالیدن آن بالای لب، هر ۸ساعت

  •  استنشاق (به بینی‌کشیدن) آب‌نمک رقیق (یک‌پنجم قاشق چای‌خوری نمک در یک‌لیوان آب) یا آب‌نمک رقیق + عسل (یک قاشق چای‌خوری عسل در یک لیوان آب) روزی سه تا چهار بار

  •  بخور سرکه: ظرف فلزی را روی اجاق داغ نموده، دوقاشق سرکه را قطره‌قطره درون ظرف ریخته و بخار آن را استنشاق‌کنید. بسته به شدت مشکل و میزان تحمّل بیمار، هر ۴-۲ساعت یک‌بار تکرارشود.

  •  روغن‌مالی بینی روزی سه‌بار و هربار 1 تا 2 قطره درون بینی: در گرم‌مزاج‌ها و در سرفه‌های خشک با روغن بنفشه و در سردمزاج‌ها و در سرفه‌های خلط‌دار با روغن سیاهدانه

 

 در جهت کمک به رفع اختلال چشایی:

  •  انجام دستورات رفع اختلال بویایی که در بالا گفته‌شد.
  • استشمام عمیق اسانس نعنا (مِنتول یا منتا) یا مالیدن آن بالای لب، هر ۸ساعت
  •  مَضمَضه‌کردن و مکیدن چوب دارچین به مدت ۲۰دقیقه، روزی ۳-۲بار
  •  جویدن برگ ترخون و نعنا
  • شست‌وشوی دهان و غرغره با آب‌نمک رقیق (یک قاشق چای‌خوری در یک لیوان آب)، هر ۸ساعت.
  • مزه‌کردن و در دهان نگه‌داشتن محلول سرکه و نمک (یک قاشق چای‌خوری نمک و نصف استکان سرکه در یک لیوان آب) هر ۸ساعت
نظرات شما