دکتر نفیسه حسینییکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران را پیشرو و الگوساز سایر دانشکدههای طب ایرانی دانست.
به گزارش سینا رسانه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، مراسم تجلیل و قدردانی از زحمات و خدمات دکتر روجا رحیمی در دوران تصدی وی در سمت ریاست دانشکده طب ایرانی، با حضور دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، دکتر محمدحسین پورغریب، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، دکتر محمدحسین آیتی، رئیس دانشکده طب ایرانی، حجت الاسلام خالصینژاد، و همچنین اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان دانشکده، روز چهارشنبه 19 دیماه 1403 در ساختمان احمدیه دانشکده برگزارشد.
این مراسم با نمایش کلیپی از مهمترین فعالیتها و دستاوردهای دانشکده طب ایرانی در زمان ریاست دکتر رحیمی و افتخاراتی که وی کسبکردهاست، آغاز شد.
دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده الگوساز
در ادامه، دکتر حسینییکتا با تأکید بر این مطلب که دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پیشانی طب ایرانی است، گفت: همانطور که در سالهای قبل شاهد بودیم، این دانشکده برگهایی را رقممیزند که الگوی فعالیتهای سایر دانشکدهها قرارمیگیرد و بسیاری از رویدادهای علمی، پژوهشی و دانشجویی این دانشکده در دانشکدههای دیگر کپیبرداری شده است.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در ادامه افزود: دکتر رحیمی به عنوان یک چهره علمی شناختهشده در سطح علوم پزشکی کشور با دردستگرفتن سکان دانشکده، همچون سنوات قبل بسیاری از "اولین"ها را رقم زد و با تعامل خوبی که دانشکده طب ایرانی با وزارت بهداشت دارد، بسیاری از پروژههای ملی با استفاده از ظرفیتهای این دانشکده تحققپیداکرد.
دکتر حسینییکتا، حضور دکتر آیتی در سمت ریاست دانشکده طب ایرانی را نویدبخش ادامه مسیر اعتلای دانشکده دانست و افزود: دکتر آیتی با حضور در معاونت بینالملل دانشگاه و توان مدیریتی خود، منشأ اتفاقات بزرگی شدند که امیدمیرود با حضور ایشان در دانشکده طب ایرانی و با وجود اعضای هیأت علمی توانمند و دانشجویان باانگیزه این دانشکده، این روند ادامهپیداکند.
دانشگاه علوم پزشکی تهران، قدمت و عظمت
در ادامه، دکتر پورغریب با اشاره به برگزاری مراسم 173 سالگی گشایش دارالفنون، گفت: از زمانی که در این مراسم شرکتکردم، حس تازهای به دانشگاه علوم پزشکی تهران پیداکردهام. قدمت و عظمتی که این دانشگاه دارد، بسیار غرورآفرین است و البته که عظمت دانشگاه را نیروی انسانی آن یعنی اساتید دانشگاه، دانشجویان و کارمندان آن رقممیزنند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه در ادامه گفت: دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران وظیفه مهمی دارد و آن این است که پیشگامی طب ایرانی را در کشور داشته باشد.
وی در ادامه گفت: دانشکده طب ایرانی با حضور استادان بزرگی چون دکتر آیتی، دکتر رحیمی، دکتر رضاییزاده، دکتر کریمی و سایر اساتید این دانشکده و با روحیه و فضایی که من در این دانشکده میبینم، بیشک میتواند در دانشگاه مایه افتخار و الگو باشد.
حسن انجام وظیفه، در گرو مسئولیتپذیری
در ادامه حجتالاسلام خالصینژاد با تأکید بر این مطلب که میتوانیم تمام معارف خود را از آیات و روایات بگیریم، گفت: در مسیر کسب معرفت سه محور وجود دارد؛ نخست ارتباط با خداست. دوم؛ زندگی ابدی انسان است، به این معنا که انسان دنیا و آخرت خود را به دست خویش رقمبزند و سوم؛ حسن انجام وظیفه است که در گرو مسئولیتپذیری تعریف میشود و خوشبختانه برای دانشکده طب ایرانی بهواسطه این مسئولیتپذیری، آیندهای درخشان متصور است.
قدردانی دانشجویان دانشکده طب ایرانی از دکتر روجا
رحیمی
در ادامه دکتر نیوشا اسماعیلزاده، از فارغالتحصیلان دکترای تخصصی داروسازی سنتی به نیابت از دانشجویان دانشکده، از زحمات دکتر رحیمی قدردانیکرد و وی را الگویی برای سختکوشی در راه کسب علم و تلاش بیوقفه در مسیر تحقق اهداف دانست.
در ادامه دکتر محمدخانلو، دبیر انجمن علمی دانشجویی طب سنتی ایرانی و طب مکمل از حمایتهای بیدریغ دکتر رحیمی از فعالیتهای انجمن قدردانیکرد و کسب مقام نخست انجمنهای علمی دانشجویی مرکز پژوهشهای دانشگاه توسط این انجمن را حاصل این حمایتها دانست.
دانشکده طب ایرانی، دارای بالاترین نمودار رشد
در ادامه دکتر حسین رضاییزاده، سرپرست مدیریت فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه، زحمات دکتر رحیمی در طی سالهای ریاست ایشان بر دانشکده و هدایت مدبرانه این کشتی در دریای پرتلاطم مشکلات را ستود و گفت: دانشکده طب ایرانی همواره جزو رتبههای برتر و دارای بالاترین نمودار رشد بوده است و این امر تنها نتیجه همدلی و همراهی تمام خانواده دانشکده است.
جایگاه و ارزش علم و عالم در آیات و روایات
دکتر آیتی نیز در ادامه ضمن قدردانی از زحمات بیدریغ و تلاش خستگیناپذیر دکتر رحیمی در مسیر اعتلای دانشکده طب ایرانی، و با اشاره به مقام والای علمی دکتر رحیمی؛ بر جایگاه و ارزش علم در آیات و روایات تأکیدکرد و گفت: در آیات و احادیث بسیاری بر جایگاه و منزلت علم و عالم تأکید شده است و این نشانمیدهد که تاچهاندازه ارج نهادن به عالم و علم ضروری است.
رئیس دانشکده طب ایرانی در ادامه با قرائت آیه شریفه "یرْفع الله الّذین آمنوا منْکمْ و الّذین أوتوا الْعلْم درجاتٍ" افزود: چنانکه در این آیه آمده است خداوند بلافاصله بعد از ایمان، از جایگاه عالم سخن گفته، و فرموده به دو گروه درجات عالی اعطا میشود: افراد باایمان و عالمان. چنانکه در آیه "قلْ هلْ یسْتوی الّذین یعْلمون و الّذین لا یعْلمون" بر برتری و تمایز کسانیکه علم دارند و آنانکه از علم بهبهره هستند، تأکیدمیکند.
دکتر آیتی درادامه با اشاره به حدیث نبوی "فضل العالم عن العابد کفضل القمر على سائر النجوم لیلة البدر" گفت: در این حدیث از پیامبر اسلام نقل است که برتری عالم و دانشمند نسبت به عابد مانند برتری ماه بر ستارگان است. چنانکه در حدیثی دیگر از امام صادق(ع)؛ قلم دانشمند بر خون شهید رجحان داده شده است، و در روایتی دیگر بهنقل از پیامبر اکرم (ص) عالمان دین را وارث پیامبران معرفیمیکنند.
رئیس دانشکده طب ایرانی در پایان با ذکر حدیث نبوی "إذا مات الإنسان انقطع عمله إلاّ من ثلاثٍ: إلاّ من صدقةٍ جاریةٍ أو علمٍ ینتفع به أو ولدٍ صالحٍ یدعو له" (با مرگ انسان، رشته عملش قطع مىشود، مگر از سهچیز: صدقه جارى، دانشى که مردم از آن بهرهمند شوند و فرزند صالح)، افزود: باتوجه به دستوراتی که بر ما رسیده، هرچقدر ارزش عالم و علم را بزرگ بداریم، باز هم کم است و امیدوارم بتوانیم نعماتی مانند استاد رحیمی که در دانشکده طب ایرانی داریم را ارج بنهیم و به بهترینشکل از آنها در مسیر اعتلای دانشکده و طب ایرانی بهرهببریم.
دستاوردهای دانشکده طب ایرانی
درادامه دکتر رحیمی با تأکید بر نقش تمام کسانیکه دانشکده طب ایرانی را به جایگاه فعلی آن رساندهاند، گفت: نامهای بزرگی چون دکتر محمدرضا شمساردکانی و دکتر رضاییزاده پیشازآنکه من سکاندار این کشتی شوم، کارهای بزرگی انجامدادند و من مسئولیت سنگینی بهعهده داشتم که مسیری که این بزرگان طیکردند را بهخوبی ادامهبدهم.
رئیس پیشین دانشکده طب ایرانی در ادامه به بخشی از اقدامات انجامشده درطول دوران ریاست خود اشارهکرد.
آغاز ساختوساز ساختمان جدید دانشکده، احداث سلامتکده گردشگری، بازسازی و بهسازی سلامتکدههای احمدیه و خارک، نهادینهکردن برنامه الکترونیک سلامت در سلامتکدهها، تهیه بانک الکترونیکی نسخ خطی، راهاندازی دو انجمن فعال دانشجویی، برگزاری سمینارها و سمپوزیومهای بینالمللی، و جذب نیروهای انسانی توانمند، بخشی از فعالیتهای دانشکده در این دوران بوده است.
دکتر رحیمی درادامه با گرامیداشت یاد و خاطره زندهیاد دکتر لیلا شیربیگی، معاون آموزشی فقید دانشکده، از زحمات تکتک افرادیکه نقشی مؤثر در پیشبرد اهداف دانشکده داشتهاند، قدردانیکرد.
در پایان این مراسم، هدایایی به رسم یادبود به دکتر رحیمی تقدیم شد.