بازدید مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت از مرکز واکسیناسیون سلامتکده خارک

  • 08 آبان 1400
  • (1990 مشاهده)

دکتر نفیسه حسینی یکتا گفت: برخلاف برخی ادعاهای موجود در سطح جامعه، طب سنتی ایرانی هیچ مخالفتی با واکسیناسیون ندارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در بازدید از مرکز واکسیناسیون کرونا سلامتکده خارک دانشکده طب ایرانی با تأکید بر اینکه باوجود برخی ادعاهایی که در سطح جامعه مطرح می‌شود، طب سنتی ایرانی هیچ مخالفتی با واکسیناسیون ندارد، گفت: در منابع مختلف این مکتب طبی روش‌هایی داریم که مشابه واکسیناسیون امروزی است و می‌توان گفت طب سنتی ایران ادعای پیشگامی در این مسیر را دارد. 
وی با بیان این مطلب که در شرایط فعلی کشور لازم است از تمام روش‌های کمک‌کننده در مقابله با این همه‌گیری بهره بگیریم، افزود: واکسیناسیون و رعایت توصیه‌های بهداشتی یکی از روش‌های مؤثر در پیشگیری از ابتلا به این بیماری است و در کنار آن، تقویت سیستم ایمنی به کمک آموزه‌ها و روش‌های ایمن و مؤثر موجود در طب سنتی ایرانی، همه می‌توانند در پشت‌سر گذاشتن این شرایط بحرانی کمک‌کننده باشند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در این دیدار ضمن بازدید از مراحل مختلف ارائه خدمات واکسیناسیون در سلامتکده خارک، گفت: از ابتدای همه‌گیری کرونا، سلامتکده‌های طب سنتی ایرانی در خدمت عموم جامعه برای کمک به بهبود مبتلایان بودند و در شرایط فعلی که واکسیناسیون از اولویت‌های جدی کشور است، برای سرعت‌بخشیدن به امر واکسیناسیون وارد عمل شده و تزریق واکسن را نیز انجام می‌دهند.


دکتر روجا رحیمی، رئیس دانشکده طب ایرانی، نیز درخصوص منافات نداشتن طب سنتی با طب رایج در پیشگیری و درمان کرونا گفت: جامعه دانشگاهی طب ایرانی نیز مانند طب رایج معتقد است، بهترین راه مقابله با کرونا و کنترل این بیماری، واکسیناسیون است. طب ایرانی همگام با  طب جدید با الهام از منابع طب ایرانی به فرمولاسیون داروهای طبیعی و بررسی اثربخشی آنها اقدام کرده است و درهمین راستا مطالعات ارزشمندی انجام شده که نتایج برخی از آن‌ها در مجلات معتبر بین‌المللی نیز به‌چاپ رسیده است. نتایج این مطالعات حاکی از اثربخشی تعدادی از دارو‌های مورد مطالعه روی برخی از علائم بیماری از جمله تنگی‌نفس، تب و سرفه، کاهش مدت زمان بستری در بیمارستان، و کاهش فاکتور‌های التهابی است؛ اما هیچ‌کدام از این مطالعات ادعای درمان قطعی کرونا را ندارد.

وی افزود: نکته مهم درخصوص این مطالعات، تجویز داروی طبیعی و سنتی در کنار دارو‌های طب رایج بوده است: لذا توصیه‌های طب ایرانی در درمان بیماری کرونا در کنار تجویز‌های طب رایج و صرفاً به‌صورت مکمل صورت می‌گیرد و هرگز به عنوان درمان جایگزین توصیه نمی‌شود.

 

 

نکته مهم‌تر این‌که، هیچ داروی قطعی برای درمان کرونا چه در طب جدید و چه در طب ایرانی وجود ندارد و ادعاهای احتمالی در این خصوص کذب است.

 

دکتر رحیمی همچنین تأکیدکرد: هرگز از سوی طب سنتی توصیه‌ای مبنی بر استفاده‌نکردن از ماسک و مصرف معجون‌ها و دارو‌های گیاهی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا وجودندارد و برای پیشگیری از بروز بیماری، در کنار رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، راهکار‌هایی بر پایه اصلاح سبک زندگی به منظور تقویت سیستم‌ایمنی و پیشگیری از بروز این بیماری توصیه می‌شود.


رئیس دانشکده طب ایرانی درخصوص فعالیت مرکز واکسیناسیون سلامتکده خارک گفت: استقرار مرکز واکسیناسیون در یکی از سلامتکده‌های زیرمجموعه دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مؤید همراهی جامعه آکادمیک طب ایرانی با واکسیناسیون سراسری است. در این مرکز که در شهریورماه سال جاری راه اندازی شده است، کارمندان و اعضای هیئت علمی دانشکده طب ایرانی به‌صورت داوطلبانه در شیفت بعدازظهر به ارائه خدمت می‌پردازند و روزانه حدود 200 دوز واکسن کرونا در این مرکز به مراجعان تزریق می‌شود.

نظرات شما