مورد داشتهایم فردی بعد از گذراندن 40ساعت آموزش، ادعای کارشناسی و تخصص در حوزه طبسنتی کرده! درحالیکه اغلب، مدارکی که بهعنوان گواهی پایاندوره آموزشی به متقاضیان ارائهمیشود، جعلی و فاقد ارزش است و در مواردی، اصلاً چنین آموزشگاهی وجود خارجی ندارد! گاه سودجویان با گرفتن پول، برای افراد مدرک جعلی در زمینه طبسنتی صادرمیکنند و آنها هم با همین مدرک، طبابتمیکنند!
مدتهاست در و دیوار فضای حقیقی و مجازی پر شده از تبلیغات عجیب مدعیان طبسنتی که ادعا میکنند درمان تمام بیماریها را در مُشت دارند و تشخیص و تجویزهایشان معجزهمیکند. گفتن از پشتپرده بسیاری از این مدعیان، نظرات شاذ و عجیب و غریبشان، هزینههای هنگفت مالی که برای مراجعانشان میتراشند و بالاتر از آن، لطمههای جبرانناپذیری که به سلامت افراد واردمیکنند، مثنوی هفتاد من کاغذ است. اما سئوال ایناست که چرا با این مدعیان دروغین که وجهه طبسنتی را در جامعه مخدوشکردهاند، برخورد نمیشود؟ در پاسخ به گلایه علاقهمندانی که به کارکرد این طب اصیل ایرانی در تشخیص و کمکبه درمان بیماریها اعتقاد و اعتماد دارند، این موضوع را از دکتر «روشنک مکبری نژاد»، پزشک، متخصص طبسنتی، استاد دانشکده طبسنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس انجمن علمی طبسنتی ایران پیگیریکردهایم.
*گروهی معتقدند شیوع ویروس کرونا، به ایجاد موج جدیدی از اقبال مردم به طبسنتی منجر شده و یکیاز دلایل تشدید دوقطبی همیشگی طبسنتی و طبمدرن، همین روند افزایشی بوده است. آیا شما هم که در دانشکده و انجمن علمی طب سنتی ایران مشغول فعالیت هستید، در 22 ماه کرونایی که از سر گذراندیم، با شدت گرفتن این موج مواجه بودهاید؟
*به این نکته اشاره کردید که افزایش اقبال مردم به طبسنتی، میتواند مضراتی هم داشتهباشد. لطفاً در اینباره بیشتر توضیحدهید.
*خانم دکتر! دست روی نکتهای گذاشتید که بسیاریاز علاقهمندان واقعی طبسنتی نسبتبه آن گلایه دارند. الان در جامعه، روال ناخوشایندی ایجاد شده که بهطورمثال افراد با گذراندن دورههای کوتاه 45روزه و دریافت یک گواهی، خود را کارشناس طبسنتی میدانند و شروعبه فعالیت در این زمینه میکنند...
*بله. این افراد بهراحتی کارت چاپمیکنند، در عطاریها و فضای مجازی به ویزیت بیماران میپردازند و دارو برایشان تجویزمیکنند. و در اینمیان، کم نیستند بیمارانی که از تشخیص و تجویزهای نادرست این دکترنماها، آسیب میبینند. چه اتفاقی میافتد که این افراد با وجود اطلاعات محدود در زمینه طبسنتی، اینقدر راحت بر روی مردم تأثیر میگذارند و ازطرف آنها پذیرفتهمیشوند؟
آنها ادعامیکنند طبسنتی برای تمام بیماریها درمان قطعی دارد و متأسفانه مردم هم جذب این تبلیغات بیاساس میشوند، هزینههای فراوان مالی میکنند اما بهنتیجه موردنظرشان نمیرسند و سرخورده میشوند. متأسفانه در برخی موارد، زمان طلایی برای درمان را هم ازدستمیدهند و بیماریشان به مراحلپیشرفته میرسد. اخیراً یکی از نزدیکان تماس گرفتهبود و میگفت: «میخواهم از یک کارشناس طبسنتی که در فضای مجازی با او آشنا شدهام، مشاورهبگیرم. گفته برای تشخیص مزاج و اصلاح آن باید 4میلیون تومان پرداختکنم!»... این رویه اصلاً از نگاه ما مورد تأیید نیست.
هموطنان عزیزمان آگاه باشند که هیچکس با گذراندن یک دوره کوتاه، کارشناس و متخصص طبسنتی نمیشود. کسیکه قرار است سلامت و جان انسانها را بهدستبگیرد، باید از سواد و علم کافی در حوزه پزشکی برخوردار باشد و بدن انسان را بشناسد. بههمیندلیل است که تمام افرادی که بهشکل آکادمیک در حوزه طبسنتی تخصص گرفتهاند، یا پزشک بودهاند یا داروساز. یعنی اگر کسی میخواهد بهشکل اصولی در زمینه طبسنتی فعالیتکند، ابتدا باید در رشته پزشکیعمومی تحصیلکند و بعد در مرحله تخصص، طبسنتی را انتخابکند. متخصص داروسازیسنتی هم باید ابتدا در رشته داروسازیعمومی تحصیلکردهباشد.
دکتر «روشنک مکبری نژاد»، رییس انجمن علمی طبسنتی ایران
پلمپ یک عطاری متخلف
مدرک عجیب و غیرمعتبر صادرشده در زمینه طبسنتی/ پیگیریها نشانداد این مؤسسه، جعلی و غیرقانونی است.
*شما از چه طریق از فعالیت این مدعیان طبسنتی و مراکز غیرمجازشان مطلع میشوید؟
*در پایان این گفتوگو، بیمناسبت نیست بفرمایید علاقهمندان از چهطریق میتوانند از تشخیص و تجویزهای اصولی و علمی متخصصان طبسنتی بهرهمند شوند. همکاران شما در چه مراکزی به متقاضیان خدماترسانی میکنند؟
منبع: فارسنیوز
متن کامل مصاحبه در لینک: yun.ir/g93ndb