عوامل نفخ و درمان های ساده آن به روش طب سنتی ایرانی

  • 23 فروردین 1401
  • (4186 مشاهده)

در پزشکی پارسی، شایع‌ترین سبب نفخ را سردی و تری زیاد معده و یا روده‌ها می‌دانند. همگی ما در سنین مختلف، تجربه‌ای کوتاه یا درازمدت از این مشکل دردناک را داشته‌ایم.

عوامل ایجادکننده نفخ:

زیادخوردن خوراکی‌هایی مانند

  • نوشیدن آب زیاد 
  • خیار و ماست که رطوبت زیادی دارند
  • حبوبات و مانند آنها که نفاخ هستند
  • غذاهای خمیری و لزج چون آش رشته، ماکارونی و لازانیا و الویه
  • پنیر پیتزا و قارچ
  • غذاهای سنگین و دیرهضم مانند گوشت گاو (به هر شکل و به هر مقدار)، کله‌پاچه، هلیم
  • نوشیدن مایعات همراه غذا
  • خواب زیاد یا نامنظم
  • کم‌تحرکی
  • زیاده‌روی در مصرف کاهو
  • زیادنوشیدن شیر، در افراد دارای مزاج سرد و تر یا کسانی که معده‌های سرد و تر، یا ضعیف دارند
  • زیاده‌روی در خوردن انار ترش (به‌ویژه ناشتا)
  • میوه‌های سرد و تر
  • و...

سبب نفخ، سردی و تری زیاد معده است. 

دکتر رضایی پور

 

 راهکارهایی برای کاهش نفخ:

  • خوب و کامل‌جویدن غذا
  • عدم‌مصرف مایعات با غذا و پیش و پس‌از آن
  • پرهیز از همراهی ماست و سالاد و ترشی‌ها با غذای اصلی
  • پرهیز از پرخوری و برهم‌خوری
  • گرفتن نفخ حبوبات با خیساندن آنها
  • استفاده از مصلحاتی چون زیره و نعنا همراه ماست، یا عسل همراه شیر
  • پرهیز از خوردن غذاهای سرد و غلیظ
  • پرهیز از مصرف زیاد‌ زرشک
  • پرهیز از مصرف کنسروها و کمپوت‌ها و فست‌فودها
  • خوردن تنها یک نوع میوه در هر وعده
  • فاصله بیشتر از 2-3 ساعت بین وعده شام و خواب
  • احتیاط‌ در خوردن نارنگی و پرتقال در افراد دارای معده‌های سرد و تر یا ضعیف
  • پرهیز از خوردن سس سفید و قرمز
  • و...

برخی خوراکی‌های کاهش‌دهنده نفخ:

  • دمنوش نعنا
  • شیره انگور
  • دارچین
  • ریحان
  • کرفس
  • نوشیدن چای در زمان‌ نفخ زیاد

 

نظرات شما