ریواس، با مزاج سرد و خشک، گیاه خودرویی است که از اواسط بهار قابل برداشت است و بهترین زمان مصرف آن بهار و تابستان است.
از دیگر خواص ریواس میتوان به موارد زیر اشارهکرد:
- مفرح و نشاطآور
- اشتهاآور
- کاهنده چربی خون
- مهارکننده صفرای زائد
- ازبینبرنده تهوع صفراوی
- برطرفکننده تشنگی بهویژه در افراد گرممزاج
- رقیقکننده و صافکننده خون
چه افرادی باید در مصرف ریواس احتیاطکنند؟
- افراد سردمزاج
- افرادی که ضعف مغز، فکر و خیال زیاد یا افسردگی دارند
- افرادی که مشکلات تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس دارند
- افرادی که ضعف توان جسمی ناشیاز مزاج سرد دارند
در ضمن مربای ریواس با مزه ملس، مزاج معتدلی دارد و افراد سردمزاج هم میتوانند از آن تا اندازهای نوشجانکنند.
ریواس، با مزه ملس روبه ترش، برای سلامت کبد و خنککردن کبد گرمی که سبب عطش و تلخی دهان است، بسیار کمککننده است.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی