بررسی خواص و احتیاط مصرف ریواس در طب سنتی (ایرانی)

  • 05 اردیبهشت 1401
  • (167 مشاهده)

ریواس، با مزاج سرد و خشک، گیاه خودرویی است که از اواسط بهار قابل برداشت است و بهترین زمان مصرف آن بهار و تابستان است.

ریواس، با مزه ملس روبه ترش، برای سلامت كبد و خنک‌کردن کبد گرمی که سبب عطش و تلخی دهان است، بسیار کمک‌کننده است.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

از دیگر خواص ریواس می‌توان به موارد زیر اشاره‌کرد:

  • مفرح و نشاط‌آور
  • اشتهاآور
  • کاهنده چربی خون
  • مهارکننده صفرای زائد
  • ازبین‌برنده تهوع صفراوی
  • برطرف‌کننده تشنگی به‌ویژه در افراد گرم‌مزاج
  • رقیق‌كننده و صاف‌كننده خون

چه افرادی باید در مصرف ریواس احتیاط‌کنند؟
 

  • افراد سردمزاج
  • افرادی که ضعف مغز، فكر و خیال زیاد یا افسردگی دارند
  • افرادی كه مشكلات تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس دارند
  • افرادی كه ضعف توان جسمی ناشی‌از مزاج سرد دارند

افراد سردمزاج، باید ریواس را با عسل یا نبات به‌عنوان مصلح، مصرف‌کنند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

در ضمن مربای ریواس با مزه ملس، مزاج معتدلی دارد و افراد سردمزاج هم می‌توانند از آن تا اندازه‌ای نوش‌جان‌کنند.
 

Author : Md Tahmidur Rahman

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Excepturi doloribus unde molestias laborum delectus adipisci, eos repellat in debitis cum impedit numquam, architecto, facilis.

نظرات شما