در پزشکی پارسی، شایعترین سبب نفخ را سردی و تری زیاد معده و یا رودهها میدانند. همگی ما در سنین مختلف، تجربهای کوتاه یا درازمدت از این مشکل دردناک را داشتهایم.
عوامل ایجادکننده نفخ:
زیادخوردن خوراکیهایی مانند؛
نوشیدن آب زیاد
خیار و ماست که رطوبت زیادی دارند
حبوبات و مانند آنها که نفاخ هستند
غذاهای خمیری و لزج چون آش رشته، ماکارونی و لازانیا و الویه
پنیر پیتزا و قارچ
غذاهای سنگین و دیرهضم مانند گوشت گاو (به هر شکل و به هر مقدار)، کلهپاچه، هلیم
نوشیدن مایعات همراه غذا
خواب زیاد یا نامنظم
کمتحرکی
زیادهروی در مصرف کاهو
زیادنوشیدن شیر، در افراد دارای مزاج سرد و تر یا کسانی که معدههای سرد و تر، یا ضعیف دارند
زیادهروی در خوردن انار ترش (بهویژه ناشتا)
میوههای سرد و تر
و...
سبب نفخ، سردی و تری زیاد معده است.
دکتر رضایی پور
راهکارهایی برای کاهش نفخ:
خوب و کاملجویدن غذا
عدممصرف مایعات با غذا و پیش و پساز آن
پرهیز از همراهی ماست و سالاد و ترشیها با غذای اصلی
پرهیز از پرخوری و برهمخوری
گرفتن نفخ حبوبات با خیساندن آنها
استفاده از مصلحاتی چون زیره و نعنا همراه ماست، یا عسل همراه شیر
پرهیز از خوردن غذاهای سرد و غلیظ
پرهیز از مصرف زیاد زرشک
پرهیز از مصرف کنسروها و کمپوتها و فستفودها
خوردن تنها یک نوع میوه در هر وعده
فاصله بیشتر از 2-3 ساعت بین وعده شام و خواب
احتیاط در خوردن نارنگی و پرتقال در افراد دارای معدههای سرد و تر یا ضعیف
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Excepturi doloribus unde molestias laborum delectus adipisci, eos repellat in debitis cum impedit numquam, architecto, facilis.
سبب نفخ، سردی و تری زیاد معده است.
دکتر رضایی پور